Valikko

Arkisto

Tikkasten Sukuseura ry:lle on pitkä ja kunniakas historia. Mutta tieto ja erityisesti kirjallinen tieto on katoavaista. Tarkoituksena on rakentaa tähän sukuseuralle digitaalinen arkisto, johon kerätään sukuseuran toiminnan kirjallinen aineisto: julkaisut (lehdet ja muut suppeat julkaisut, kirjoista tekijöiden ja teosten nimet, mahdolliset saatavuustiedot), kokousten kutsut ja pöytäkirjat, sukutapahtumiin liittyvät kirjoitukset sekä suvun valokuvia.

Alku on sangen vaatimaton, mutta tietyssä mielessä erittäinen hieno. Kajaanilainen Jukka Tikkanen löysi isänsä arkistosta Tikkasten Sukuseura ry:n ensimmäisen julkaisun vuodelta 1949. Jukka Tikkanen kuuluu niihin Tikkasiin, jotka ovat lähtöisin Sotkamosta, ensimmäinen tämän haaran Tikkanen oli vuonna 1695 syntynyt Henrik Tikkanen (Tickanen). Nyt innokkaasti odotellaan seuraavia julkaisuja, toivottavasti sukuseuran jäsenillä on aikaa etsiä vanhoja papereita ja lainata niitä sukuseuran käyttöön.

Kuvia

Kuvaoriginaalin lataus: avaa kuva napauttamalla esikatselukuvaa, lataa sitten kuvan alla näkyvästä linkistä. Lue lisää

Liitteitä

Erkki Tikkanen: Eräs savolainen uudisraivaajasuku - Tikkasten sukuhistorian alkupään selvittelyä